Permalink i WordPress på SME

Efter endt installation, ville jeg gerne have de såkaldte permalinks i URL’en istedet for denne type /?pageid=123. Indholdet af .htaccess filen gav store udfordringer!

For at slå Permalinks til, går man egentligt bare ind under indstillinger i wordpress, vælger Permanente links og vælger den struktur de skal have  – Egen Struktur sættes lig med /%postname%/ , og hvis wordpress har skriverettingheder, laver den selv en .htaccess fil, ellers viser den dig hvad indholdet skal være, og så må du lige selv lave en .htaccess fil i roden af din wordpress.

Inden man kan bruge .htaccess filer i en Ibay, skal følgende kommandoer skydes af, hvor ibayname er den ibay wordpress er installeret i. Kommandoerne skydes af i en shell, hvor man er logget på som root

db accounts setprop ibayname FollowSymLinks enabled
db accounts setprop ibayname AllowOverride All
signal-event ibay-modify ibayname

Herefter kan man enten selv, eller lade wordpress selv lave .htaccess filen.  Selvom wordpress fik lavt filen med nedenstående indhold, virkede det ikke efter hensigten. Jeg havde ikke rettigheder til at se siden:

<IfModule mod_rewrite.c>
RewriteEngine On
RewriteBase /
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
RewriteRule . /index.php [L]
</IfModule>

Efter lang tid med google og en masse tests, viste det sig at der mangler en linie i .htaccess filen som wordpress laver! Den bør se således ud med linien Options +FollowSymlinks som enabler FollowSymlinks for mod_rewrite:

<IfModule mod_rewrite.c>
RewriteEngine On
Options +FollowSymlinks
RewriteBase /
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
RewriteRule . /index.php [L]
</IfModule>

Det er nu muligt at anvende pæne, søgemaskin-venlige url’er.

Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *