Er din Nexus 7 blevet langsom – find en løsning her [guide]

Det er efterhånden ved at være et stykke tid siden at jeg investerede i en Nexus 7(2012) fra Google, og den har siden været min primære tablet. Jeg har været super glad for den lille maskine som egentligt leverer varen til en meget overskuelig pris!
MEN efter diverse opdateringer, 4.4 Kitkat, som den sidste er den blevet irriterende langsom. Både i forbindelse med opstarten, men også i selve den daglige brug..
Det er blevet så slemt at jeg faktisk ikke gider bruge den. Det er for langsommeligt og besværligt.

Jeg besluttede mig for, at afprøve nogle af de mange forskellige guides der findes med henblik på at få Nexus’en til at køre som den gang man lige havde pakket den ud.

Følgende kombination har givet min Nexus 7 kræfterne tilbage og den er blevet en sand fornøjelse at bruge igen.

1) Slette Cache Partitionen

2) Slå optimering af WIFI fra

3) Fjern hak i “automatisk opdatering”

Herunder kan du se hvordan de enkelte punkter gennemføres, og specielt ved den første er vigtigt at holde tungen lige i munden.

Slette Cache Partitionen:
a.) Sluk din tablet.

b.) Tryk og hold Power knappen nede. Lige så snart du ser Google logoet skal du trykke og holde lydstyrke-ned knappen (imens du stadig holder Power knappen nede).

c.) Bliv ved med at holde Power knappen og lydstyrke-ned knappen nede indtil du ser android-manden der ligger ned og hvor der står “Start” øverst.

d.) Brug nu lydstyrke- op og nedknapperne og vælg “Recovery” (det er vist 2 tryk på lydstyrke-nedknappen), og tryk så på Power knappen for at vælge.

e.) Du vil nu se et Google logo i 5-10 sekunder, hvorefter android manden kommer igen med et lille udråbstegn og “No command”.

Nexus 7 very slow

 

 

 

 

 

 

f.) Tryk nu og hold Power knappen nede, og tryk lydstyrke-op knappen og slip så begge knapper. Det er ikke nødvendigt at holde knapperne nede i særligt lang tid. Recovery menuen kommer nu frem.

g.) Igen skal du bruge lydstyrke op og ned knapperne til at flytte kurseren. Du skal trykke lydstyrke-ned knappen 3 gange for at markerer “wipe cache partition,” og tryk på Power knappen for vælge den.

Slet cache på Nexus 7

 

 

 

 

h.) Det tager max 10 sekunder for den at blive færdig. Når den er færdig kommer du tilbage til Recover menuen og “reboot system now” er markeret.

i.) Tryk nu på Powerknappen for at genstarte din Nexus 7 og så er den forhåbentlig blevet noget hurtigere og mere smooth!

Denne lidt omstændelige guide er helt sikkert det der gjorde den største forskel. De næste 2 guides hjælper primært på, hvor hurtigt maskinen er klar til brug fra man tager den på bordet, trykker kort på power knappen til den er vækket og klar til brug.

 

2) Slå optimering af WIFI fra:

Dette er implementeret for at spare på batteriet, men jeg syntes netværket opføre sig underligt når det er slået til.

a.) Gå ind i WIFI indstillinger og vælg Avanceret

 

 

 

 

 

 

 

 

b.) Under Avanceret skal du fjerne hakket i WIFI-optimering

 

 

 

 

 

 

 

 

3) Stop “automatisk opdatering” af Apps

Det sidste som har hjulpet i en meget mere brugbar Nexus 7 er manuelt at opdaterer Apps. Hvis den er sat op til at gøre det automatisk, bliver tiden fra man tager den på bordet og til at den er klar til brug, rimelig lang, idet den jo lige skal igennem en lang liste af opdateringer først.

a.) Åben Play butikken og gå til indstillinger.

 

 

 

 

 

 

 

 

b.) Tryk på “Automatisk opdatering af Apps”

c.) Her kan du slå den automatiske opdatering fra.

 

 

 

 

 

 

 

 

Jeg håber du kan få glæde af disse ideer og få en mere smooth running Nexus 7! Lige for en ordens skyld så udføre man alle disse steps på eget ansvar, men jeg har haft stor glæde af dem.

Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *