Brug excel faktura på flere maskiner – dropbox er svaret

En del af de kunder som anvender den Excel faktura, som jeg har skrevet en del om, har et ønske om at kunne skrive faktura ud både hjemmefra og dér hvor deres virksomhed nu er placeret. Dette er jo en naturlig del af de mange online løsninger der findes, men straks mere udfordrende for en Excel løsning som MilaFaktura.

Løsningen var dog rimelig simpel og lige til: Dropbox!

Dropbox virker på den måde, at du efter oprettelse af en bruger, får tildelt et område på deres server(2 Gb gratis med mulighed for at tilkøbe mere), hvor du kan lægge dine egne filer op, og derved nå dem fra flere maskiner. Selve synkroniseringen sker helt automatisk, efter du har installeret et lille Dropbox-program på de maskiner du gerne vil have med i synkroniseringen.

Jeg har således placeret hele faktura-folderen med fakturanummer osv, i kundens Dropbox folder. Når han/hun så har udskrevet en faktura hjemme, tælles fakturanummeret
jo én op, og en lille txt-fil gemmes. Dropbox ser at filen har ændret sig, og putter med det samme ændringerne op på Dropbox serveren. Når kunden så vil udskrive en faktura ude ved sin virksomhed, bliver det nyeste fakturanummer hentet af Dropbox, hvorved nummerrækkefølgen vil stemme.

En lille sidegevinst ved dette setup er, at du pludselig har automatisk backup af kunde-listen, pdf-arkivet osv:-)

Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *